Rostliná „želatina“ se vyrábí z některých druhů mořských řas – ruduch. Je zcela nekalorická a má léčivé účinky velmi prospívající našemu organismu.
Práškový agar je bílé,žlutavě bílé až světle žluté barvy. Agar je nerozpustný ve studené vodě, ale rozpustný ve vroucí vodě.
Návod na přípravu :
1. Dávkování 4g-15g na litr vody dle použití.
2. Agar zamícháme do studené vody a přivedeme do varu 3-5minut.
3. Přidáme cukr 200-250g na litr.
4. Po schladnutí (cca 50-60°C )přidáme k. citronovou 3g na litr
5. Agar zpracujeme dle tech. postupů.
Detailní informace
ALERGENY: neobsahuje
PRŮMĚRNÁ VÝŽIVOVÁ HODNOTA 100 G: nepovinný údaj
Energie: 25,2 kJ / 6 kcal - Bílkoviny: 1,6 g - Sacharidy: 76,2 g - Tuky: 0,0 g
Nastavení